Amarant – amarantová mouka

Jednoletá bylina z čeledi laskavcovité,

podle botanického druhu tedy není obilovinou.

Protože má podobně moučná zrna jako obilí, používáme ji podobně.

Amarantová, přirozeně bezlepková, mouka se používá nejčastěji v kombinaci s ostatními druhy,

skvěle se hodí zejména pro přípravu orientálních pokrmů,

pro přípravu nekvašených druhů, sladkého pečiva, sušenek nebo müsli tyčinek.

Její kvality a chuť doceníte třeba i tehdy, připravíte-li si z ní lahodné palačinky.

Má charakteristickou kořeněnou chuť, mírně štiplavou.

Je proto dobré nepoužívat samostatně, ale nejlépe v kombinaci s jinou moukou.

Zajistí se tak vynikající chuť a kvalita vzniklého produktu.

 

Zdraví na dlani - e-shop
Koupit v e-shopu:

 

KoMo Fidibus XL
mlýnek 600W

 

KoMo PK1
mlýnek 360W
(Dlouhodobě nedostupný)

 

KoMo FidiFloc Medium
mlýnek 360W + ruční vločkovač
(Dlouhodobě nedostupný)

 

Komo Sana Natural
mlýnek 360W

 

Komo Sana Antracit
mlýnek 360W

 

KoMo Duett 200
mlýnek 600W + el. vločkovač

 

Eschenfelder 1210
Vločkovač

 

Komo FlicFloc
Vločkovač
(Dlouhodobě nedostupný)

 

KoMo FlocMan
el. vločkovač