V srdci každého ze závodů KoMo je jedinečný KoMo mlýnek.
KoMo mlýnky jsou mnohem více než jen kameny a motor,
a KoMo technologie mletí je odpovídajícím způsobem patentována.
Čím se KoMo mlýnky odlišují?
Robustní materiály a pečlivé umístění zajišťují plynulé mletí.
Pružina umístěná mezi brusnými kameny blokuje nadměrný hluk z procesu mletí.
Tímto způsobem se šetří jak kameny, tak i nervy.
KoMo mlecí kameny jsou vyrobeny z korundové keramiky, kompozitu, který objevili v roce 1985.
Korundové keramické kameny umožňují efektivní, ale jemné mletí.
Vyžadují nízkou spotřebu energie a nemusí být ostřeny.
Nabízejí možnosti mletí od hrubé až po velmi jemné, jsou nezničitelné a odolné.
Rychlost otáčení je 1.350 otáček za minutu.
KoMo průmyslové motory jsou instalovány s neopotřebitelnými součástmi.
Proto jsou bezúdržbové a šetrné k životnímu prostředí.
Běží a běží a běží …
… po celá desetiletí …
… bez problémů.
Mlýnky komo
– se snadné používají,
– se snadno čistí,
– jsou dostatečně malé i pro mini-kuchyně,
– jsou dostatečně velké pro rodiny a profesionální kuchaře
– jsou příjemně tiché,
– jsou jemné, ale účinné.
– Mlecí technologie je přesně a snadno nastavitelná
Mletí obilovin
Zrna by měla mít vlhkost do 11-12%.
Můžete jet otestovat následujícím způsobem: Rozdrťte zrno na pracovní desce,
– zrno zůstane v celku – je příliš vlhké,
– rozpadne se – je dobré pro mletí.
Pro získání jemné mouky, zrna nejdříve očistěte a dosušte, např. na radiátoru, v sušičce nebo v otevřeném sporáku.
Zrna s vyšší vlhkostí a dále mastnější suroviny, jako je sója a oves můžete mlít „na hrubo“.
Mlýnek nepoužívejte na mletí olejnatých semen, jako jsou lněná, konopná, sezamová nebo maková, během mletí dochází k zanesení mlecích kamenů a mlecí kameny ztrácí schopnost mletí.
Mlecí kameny
Elektrické mlýnky na obilí značky KoMo obsahují velmi tvrdé mlecí kameny. Skládají se ze směsi keramiky a korundu, jsou vyráběny ve vypalovací peci za vysokých teplot. Ve výsledném materiálu vznikají vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý.
Mlecí komora
Mlecí kameny se usazují do mlecí komory vyrobené z plastu, jež je netečný vůči potravinám.
Elektrický motor
Elektrický motor je speciálně vyvinut, aby poskytoval dostatečně silný výkon, ale také velmi tichý chod.
Mlýnky KoMo jsou vybaveny bezúdržbovým průmyslovým motorem a lze s nimi snadno mlít standardní množství obilí pro domácnost. V případě nesprávného použití, je motor také vybaven ochranou proti přehřátí. Pokud se ochrana zapne, mlýnek vypněte a nechte vychladnout na dobu dvakrát tak dlouhou, jak jste mlýnek používali.
Dřevěný obal
Dřevo na výrobu mlýnku se získává z ekologicky obhospodařovaných lesů. Je chráněno organickými rostlinnými oleji. Pro výrobu každého mlýnku specialisté vybírají pouze to nejlepší bukové dřevo.
Mletí mouky RAW – „za studena“
Mletí mouky probíhá za studena, tj. při teplotách do 46°C. Tento šetrný postup zachová veškeré živé látky – vitaminy, enzymy, oleje a životní magnetizmus.
Regulace hrubosti mouky
Hrubost mouky můžete regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Stačí pouze otočit násypkou a na stupnici si vybrat požadovanou hrubost mouky.
Univerzálnost
S mlýnkem KoMo si vyrobíte nejjemnější mouku z pšenice, ječmene, žita, jáhel, špaldy, rýže, či kukuřice.
Mouku můžete použít na veškeré pečení, např. pečení kváskového chleba, pečiva, placek, indického chleba.
Při vaření s ní zahustíte omáčky a polévky.
Sója a oves jsou mastnější suroviny, přesto je můžete umlít nahrubo.
Mlýnek můžete použít i na mořskou sůl, sušenou zeleninu, koření a kávu.
Atraktivní vzhled
Atraktivní vzhled mlýnku je zároveň krásnou dekorací v kuchyni, jídelny nebo obývacího pokoje.
Doba mletí
S domácími mlýnky, můžete mlít asi 30-40 minut bez zastavení. Přesná hodnota se může lišit a bude záviset na různých faktorech, jako je druh obilí, jemnost mouky, vlhkost, teplota místnosti, větrání atd. Po této době je nutné mlýnek nechat odpočinout přibližně stejnou dobu a poté můžete zase pokračovat v mletí.