Špalda – špaldová mouka

Její chuť je typicky oříšková a je i tmavší, má jen zanedbatelné procento tuku. 

Je bohatá na minerály, hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek a vitamíny skupiny B,

obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilovin. Má vysoký obsah vlákniny.

Ze špaldy si můžete doma vyrobit celozrnnou mouku různé hrubosti.

Špaldovou mouku je možné použít do polévek, omáček a knedlíků.

Pečivu propůjčuje delší trvanlivost.

Chléb, upečený s podílem špaldové mouky vás potěší výraznou chlebovou vůní,

popraskanou kůrkou a vláčností.

 

Zdraví na dlani - e-shop
Koupit v e-shopu:

KoMo Fidibus XL
mlýnek 600W

KoMo PK1
mlýnek 360W
(Dlouhodobě nedostupný)

KoMo FidiFloc Medium
mlýnek 360W + ruční vločkovač
(Dlouhodobě nedostupný)

Komo Sana Natural
mlýnek 360W

Komo Sana Antracit
mlýnek 360W

KoMo Duett 200
mlýnek 600W + el. vločkovač

Eschenfelder 1210
Vločkovač

Komo FlicFloc
Vločkovač
(Dlouhodobě nedostupný)

KoMo FlocMan
el. vločkovač