page contents Your SEO optimized title page contents

Vlastnosti a výhody

 V srdci každého ze závodů KoMo je jedinečný KoMo mlýnek.
KoMo mlýnky jsou mnohem více než jen kameny a motor,
a KoMo technologie mletí je odpovídajícím způsobem patentována.


Čím se KoMo mlýnky odlišují?

Robustní materiály a pečlivé umístění zajišťují plynulé mletí.
Pružina umístěná mezi brusnými kameny blokuje nadměrný hluk z procesu mletí.
Tímto způsobem se šetří jak kameny, tak i nervy.


KoMo mlecí kameny jsou vyrobeny z korundové keramiky, kompozitu, který objevili v roce 1985.
Korundové keramické kameny umožňují efektivní, ale jemné mletí.
Vyžadují nízkou spotřebu energie a nemusí být ostřeny.
Nabízejí možnosti mletí od hrubé až po velmi jemné, jsou nezničitelné a odolné.
Rychlost otáčení je 1.350 otáček za minutu.

 
KoMo průmyslové motory jsou instalovány s neopotřebitelnými součástmi.
Proto jsou bezúdržbové a šetrné k životnímu prostředí.

 

Běží a běží a běží ...
... po celá desetiletí ...
... bez problémů.


 

 

Mlýnky komo

- se snadné používají,
- se snadno čistí,
- jsou dostatečně malé i pro mini-kuchyně,
- jsou dostatečně velké pro rodiny a profesionální kuchaře
- jsou příjemně tiché,
- jsou jemné, ale účinné.
- Mlecí technologie je přesně a snadno nastavitelná

 

 


Mletí obilovin

Zrna by měla mít vlhkost do 11-12%.
Můžete jet otestovat následujícím způsobem: Rozdrťte zrno na pracovní desce,
- zrno zůstane v celku - je příliš vlhké,
- rozpadne se - je dobré pro mletí.

Pro získání jemné mouky, zrna nejdříve očistěte a dosušte, např. na radiátoru, v sušičce nebo v otevřeném sporáku.
Zrna s vyšší vlhkostí a dále mastnější suroviny, jako je sója a oves můžete mlít "na hrubo".

Mlýnek nepoužívejte na mletí olejnatých semen, jako jsou lněná, konopná, sezamová nebo maková, během mletí dochází k zanesení mlecích kamenů a mlecí kameny ztrácí schopnost mletí.
 

 

Mlecí kameny

Elektrické mlýnky na obilí značky KoMo obsahují velmi tvrdé mlecí kameny. Skládají se ze směsi keramiky a korundu, jsou vyráběny ve vypalovací peci za vysokých teplot. Ve výsledném materiálu vznikají vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý.
 

 

Mlecí komora

Mlecí kameny se usazují do mlecí komory vyrobené z plastu, jež je netečný vůči potravinám.


 

Elektrický motor 

Elektrický motor je speciálně vyvinut, aby poskytoval dostatečně silný výkon, ale také velmi tichý chod.

Mlýnky KoMo jsou vybaveny bezúdržbovým průmyslovým motorem a lze s nimi snadno mlít standardní množství obilí pro domácnost. V případě nesprávného použití, je motor také vybaven ochranou proti přehřátí. Pokud se ochrana zapne, mlýnek vypněte a nechte vychladnout na dobu dvakrát tak dlouhou, jak jste mlýnek používali.

 

 

Dřevěný obal

Dřevo na výrobu mlýnku se získává z ekologicky obhospodařovaných lesů. Je chráněno organickými rostlinnými oleji. Pro výrobu každého mlýnku specialisté vybírají pouze to nejlepší bukové dřevo.

 

 

Mletí mouky RAW - „za studena“

Mletí mouky probíhá za studena, tj. při teplotách do 46°C. Tento šetrný postup zachová veškeré živé látky - vitaminy, enzymy, oleje a životní magnetizmus.

 

 

Regulace hrubosti mouky 

Hrubost mouky můžete regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Stačí pouze otočit násypkou a na stupnici si vybrat požadovanou hrubost mouky.

 

 

Univerzálnost

S mlýnkem KoMo si vyrobíte nejjemnější mouku z pšenice, ječmene, žita, jáhel, špaldy, rýže, či kukuřice.
Mouku můžete použít na veškeré pečení, např. pečení kváskového chleba, pečiva, placek, indického chleba.
Při vaření s ní zahustíte omáčky a polévky.

Sója a oves jsou mastnější suroviny, přesto je můžete umlít nahrubo.

Mlýnek můžete použít i na mořskou sůl, sušenou zeleninu, koření a kávu.

 
 

Atraktivní vzhled

Atraktivní vzhled mlýnku je zároveň krásnou dekorací v kuchyni, jídelny nebo obývacího pokoje.

 

 

Doba mletí

S domácími mlýnky, můžete mlít asi 30-40 minut bez zastavení. Přesná hodnota se může lišit a bude záviset na různých faktorech, jako je druh obilí, jemnost mouky, vlhkost, teplota místnosti, větrání atd.