page contents Your SEO optimized title page contents

Amarant - amarantová mouka

 

Jednoletá bylina z čeledi laskavcovité,

podle botanického druhu tedy není obilovinou.

Protože má podobně moučná zrna jako obilí, používáme ji podobně.

 

Amarantová, přirozeně bezlepková, mouka se používá nejčastěji v kombinaci s ostatními druhy,

skvěle se hodí zejména pro přípravu orientálních pokrmů,

pro přípravu nekvašených druhů, sladkého pečiva, sušenek nebo müsli tyčinek.

 

Její kvality a chuť doceníte třeba i tehdy, připravíte-li si z ní lahodné palačinky.

Má charakteristickou kořeněnou chuť, mírně štiplavou.

Je proto dobré nepoužívat samostatně, ale nejlépe v kombinaci s jinou moukou.

Zajistí se tak vynikající chuť a kvalita vzniklého produktu.

 

 

 

Amarant

Amarant
Amarant
Amarant
Amarant
Amarant - amarantová mouka
Amarant - amarantová mouka
Amarant - amarantová mouka
Amarant - amarantová mouka
Amarant - amarantová mouka
Amarant - amarantová mouka